onsdag, juli 22, 2009

Förlåt...

..mig att jag inte har uppdaterat mig, men jag har besökt Sveriges aboluta framsida, för ett par dar. Minst EN gång per sommar bara måste man ta sig dit. Dom kala klipporna, salta vattnet, orkanen, slibbiga maneterna, havstulpanerna, tången, sandiga handdukarna, dyra räkorna, fulla båthamnar, överfulla badstränder, solbrända axlarna,rinniga glassarna, och dom skrikande måsarna. Fullkomligt underbart!

Man går där på Smögens brygga bland alla andra 10 000 tals turister med utrikestal, Stockholmsbratsen, Crocsfamiljen, fiskarn, campingfamiljen med likadans träningsoveraller. Nåt som jag aldrig riktigt har fattat, är varför måste man har träningsoverall när man sover i husvagn eller tält. Är det så sportsligt krävande?

Varje år så går man där och trängs, och tittar snabbt in i affärerna med seglarskor och Henry jackor, för det är ingen idé att ens tänka på att gå in. Det är bara att följa strömmen med folk, annars kommer man bort från sällskapet. Om man mot all förmodan skulle ta sig in i en av affärerna, så har man ändå inte råd att köpa nåt. Alla "bara" tittar, för att sen sista helgen i augusti, ta fram dem feta plånboken och shoppa REA. Svenskens bästa sysselsättning. Köpa märkeskläder till REA pris. Varför betala fullt, när du kan handla till ett bättre pris.
Men visst är det nåt speciellt med vår västkust. Det går inte att komma ifrån. Så visst kommer jag tillbaka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar