lördag, oktober 15, 2011

Hipp, hipp...

...HURRA! Idag firar vi 7 års fördelseda!

Mamman, ni vet hon som egentligen alltid har så mycket att göra. Men så snäll som hon är, gärna lägger alla måsten i bakfickan och ordnar storkalas istället. Allra enklast hade ju varit att göra så som många gör när det är dax för barnens kalas. Värmer upp lite korv och serverar Påålsbakat bröd till. Och för att hotta till det riktigt ordentlig så slår man till med lite ketchup och senap.

Men inte här inte, mamman gjorde det enormt stora misstaget att fråga födelsedagsbarnet själv, vad hon ville bjuda stora tjocka släkten på, för mat. fattar inte att mamman inte lärt sig nånting om barn, på alla snart 9 åren hon spelat huvudrollen som mamman i pjäsen "Familjeliv". Man borde ju fattat bättre, tycker man! Med tanke på vad faktiskt mamman är högskoleutbildad till oxå, och varit verksam i, i över 10 år. Men inte, hon går på värsta niten!

Fråga ALDRIG ett barn vad dom vill ha, ge dom ALLTID ett par alternativ att välja på. Annars står du där och MÅSTE plocka ner månen, hämta mat från det riktiga Kina eller sticka deras egna koftor.

Så nu har mamman fått vara verksam kock i flera dagar. Skalat potatis till ett helt kompani, kokat rödvinsås till så många att Systemet fick göra en extraleverans. Skalat lök så alla tårar är slut, skurit sallad så knivarna blivit slöa. Stekt så mycket kött så att Ica måste rekommendera folk bli vegetarianer ända fram till jul. Vispat grädde så elpropparna rykt. Vikt servetter så skärsåren blöder och blåst ballonger till hon va knallröd i ansiktet och svimmade på kuppen.

Men vad gör hon inte för sin älskade 7 åring? ALLT! Plockar ner vilken måne hon vill, hämtar mat från varenda land på klotet, och stickar precis vad hon vill. Flera gånger om...



1 kommentar: