torsdag, september 24, 2009

Tiden är verkligen ett fenomen...

...som man ser olika på för varje stund. Värt att ägna liten stund åt.

Hur lång tid då? Hur lång är en lång stund?
En kort stund, hur kort är den stunden?

Tid är något som vi arbetande mammor inte har så mycket över, för det mesta. Mycket som skall rymmas på den där lilla tiden vi har över. Om vi alls har nån tid över? Klart vi har tid över, men vi är bara så himla dåliga på att veta och stå upp för vad vi tycker är viktigt att göra med den där lilla övertiden. Finns ju alltid massor som skall göras.

Men vad är viktigast att göra med tiden? Vilken tid det än gäller. Den tiden som är utsatt till varje bestämd sak, är viktig på sitt sätt. Vad är då viktigt? Ja det är ju det som är utsatt för just den där lilla tiden du har bestämt skall avvikas för det där just viktiga, som måste göras.

Gäller bara att tänka ut vad man egentligen skall göra med den där dyrbara tiden. Eller så kanske man inte skall tänka så mycket, se hur det går. Vad gjorde jag den där tiden? Blev den bra, uttnyttjade jag den? Blev den betydelsefull?

Njut av nuet, det kommer aldrig tillbaka!


2 kommentarer:

  1. Jag har precis haft lite tid för mig själv, kommit hem från jobbet och bara suttit och klickat på min kära dator. Den tiden blev ganska bra. Nu är det tid för middag...

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt.

    I helgen är det barnfri tid som gäller, och du hade helt rätt när det gäller destination oxå. Det ska bli sååå skööööönt att bara vara vi en stund. Det behövs ibland.

    Hoppas att du snart känner dig som en mer normal pensionär, det måste vara lite jobbigt att känna sig så himla gammal och skröplig... Stor kram!

    SvaraRadera