onsdag, februari 15, 2012

Så ligger det till!


Pappan och den lilla Söta saken håller på att klänga på varann, ingen helst ovanlig syn. Mamman och den större Söta saken sitter brevid och försöker läsa läxor.

Pappan f'äller en lite udda kärleksförklaring, till den lilla Söta saken:
"- Tänk att du legat i min mage!"

Båda barnen reagerade, och protesterade.
"- MEN! Vi har INTE legat i din mage, vi har legat i MAMMAS mage!"

Pappan svarar:
"- Men först låg ni i min!"

Mamman blir lite oroligt eftersom hon kan ana vart detta samtalsämne kan leda åt för håll, och försöker korta ner det hela, med att tillrätta visa Pappan.
"- Men skall du verkligen gå in på detta, du kan få förklara dig, vill du verkligen det?"

Den större Söta saken som för övrigt verkar ha väldigt bra koll, på blommor och bin, läxar upp både den ena och den andra med sina kunskaper, som Mamman för övrigt undrar vart hon har förkovrat sig i denna.
"- Men vi låg faktiskt i din pung pappa. Så vandrade vi upp i din mage, så pussades ni och vips så kom vi över till mamma. Så gled vi lixsom ner i hennes mage när hon drack. Så växte vi där!"

Åhh va skönt! Tyckte mamman som inte alls va beredd på att ta det STORA ALLVARLIGA SNACKET just nu, alldeles på tok för tidigt. Måste minst vänta i 10 år, eller mer. Och då kanske Mamman kan köpa en bok så att barnen ( tonåringarna) kanske kan förkovra sig själva eller så kanske dom redan har googlat alltihop själva tills dess. Bra! Då slipper mamman.

Pappan och den lilla Söta saken flyttar sig eftersom dom är alldeles för högljudda för att passa ihop med läxläsning. Mamman och den större Saken fördjupar sig i både 10-skutt och 20-kompisar. Konstig teknik dom lär ut matte på nu för tiden. Tösen går i 2:an och Mamman har inte sett en mattetabell hittills. Men jäkligt bra e hon på ämnet, så nån utveckling har väl skolan gjort på 20 år....ja alltså sen när farmor gick i skolan, inte Mamman förstås. Hon föddes ju när det till o med fanns glass! Inte så gammal...

Efter en stund bryts tystnaden igen, Pappan kommer tillbaka dubbelvikt och skattar så att det hörs in till grannarna.
Den lilla Söta saken hade inte kunnat släppa det intressanta ämnet, utan hade fortsatt att förhöra sin pappa:

"- Pussas man när bebisen kommer från din mage, till mammas?"
"- Ja."
"- Kallas det...ok nu kommer nåt snuskigt...e det kn...?"
"- ABSOLUT INTE!"
"- Ok, då vet jag! Diabetes!!"


2 kommentarer:

  1. Hahaha! :D
    Så himla många konstiga ord att hålla reda på. Inte undra på att man får ont i huvudet.

    SvaraRadera