torsdag, februari 23, 2012

Allt ordnar sig!


Mamman har varit på tjejträff på stan, för visst säger man fortfarande tjejträff fast alla fyllt 37, dock inte mer. Småbarnsåren är över och förlossningshistorier och barnmat har bytts ut mot mer aktuella samtalsämnen.

Det pratades mycket om ålder, som börjar krypa mot hög, fast inte medelålders, för det är alldeles för gammalt. Men gråa hår och färgning hade blivit aktuellt och en del hade till o med få ta till andra skönhetsknep för att förhindra synligt åldrande. Dyra krämer som bara går att köpa på specialställen var en strykande åtgång på, för den va såååå bra för det allra mesta.

Mamman är ju inte född i kalla Sverige, utan i en varmare del av världen där 100 % av befolkningen föds med svart hår. Nu är det så att Mamman har ännu inte fått ett enda litet grått hårstrå, men förstår att det kommer komma vilken dag, vecka som helst. Och då kommer det ju verkligen att synas! Vad gör man då? Låta det vara som det är och åldrar med värdighet? Börja färga håret? Rycka bort alla grå med pincett? Köpa hatt? Stryka med märkpenna? raka av alltihop? Turban?
Hmmm...

Gråa- hårs-diskussionen fortsatte vid matbordet med dom små Söta sakerna och Mannen vid min sida, som löst dagens samtalsämne så enkelt med en rakapparat, för många år sedan.

"- Mamma, när du blir tant, kommer du se ut som en arabkvinna."

Japp! Där löste det sig!



2 kommentarer:

  1. ...och där kom burkan igen. Det får nog bli en sån. Undrar om Odd Molly kan specialtillverka en till dig kanske?
    ;)

    SvaraRadera
  2. Hhahhaa...du känner mig, Camillos!

    SvaraRadera