torsdag, mars 15, 2012

Som bara riktigt män kan...


...så jädra sjuk e Mamman. Har aldrig varit med om nåt liknande, i hela sitt vuxna liv.

Så här sjuk e hon, den stackaren:

La sig på fredagen med feberfrossa, så tidigt att inte ens "Wild kids" va slut och fredagsmyset var fortfarande i påsen ute i köket. Där låg hon i två dygn, med dubbla duntäcke, raggsockor, och värmedyna. Sov sig igenom hela slageryran, på lördagen.

Sen vänder det, då började halsen och öronen, huvudet göra sig påkomna. Med råge!!! Hur ont kan man ha samtidigt? Vet ni hur mycket saliv man procucerar på en kvart, som måste sväljas ner? Minst 1 ton. Känns som brinnande knivar varje gång. Skickade beordrande i väg Pappan för att köpa glass, som tydligen skall lindra. Kommer hem med ett paket glassar med stössel. Mamman grät floder, stössel, har han nån aning om hur det kommer riva som småspik i halsen. Efter några dagar är nu hörsels helt borta på ena sidan, endast spängvärk kvar. Vilket e ganska skönt, man orkar inte höra på alla intryck, som kommer från alla håll. Nu sollar Mamman hälften.

Nu händer det något intressant med sömnen oxå, från att vara total påslagen i två dygn, så är den nu som bortblåst. Kan inte sova en sekund, så fort hon somnar in så sätter halsen igång med något överlevnads tjut, som väcker mamman konstant, med en gång. Detta gör att dagarna bli väldigt sömninga, och nätterna väldigt långa. Ständigt dödstrött! Kombinerar man det med värk i varenda cell, feber och noll kraft, så går det toppen! Grät för attman beslutat bygga ett så stort hus, toaletten är jättelångt bort. Grät för att det var påronsmak på Loka, och då skall man inte prata om bubblorna. Hur kan bubblor göra så ont! Grät för att blåbärsoppan bara va fesljummen och inte varm. Ni hör själva, charmig som få!

Idag efter nästan en vecka, har hon samlat dom tre krafter hon har kvar, skrapat ihop sin arma kropp och gått in i duschen. Fick använda dom söta små sakernas toapall, för att överleva stående ställning i mer än 5 min. Väl ute igen, ringde hon vårdcentralen, för det här måste fås proffisionell hjälp. Alla tider slut för denna månad. Men om man blir sjuk nästa kanske dom kan skrapa fram ett återbud. Men man kan gå barfota till Kina ( läs åka till Mölndal) , ikväll kl. 21.00-24.00. Det är drop-in och det kostar samma! Tack hejdå!

Man går i alla fall inte upp i vikt, när man e sjuk, alltid nåt...


3 kommentarer:

  1. Hua! Influensa, halsfluss och öroninflammation samtidigt måste vara en av de värre sorternas sjuka. Hoppas det finns medicin för den typen och att du mår bättre snart. Man vill ju inte missa TVÅ fredagsmys på raken.

    SvaraRadera
  2. Ja du...det där med halsfluss ÄR verkligen INTE roligt...man är ju halvt döende!
    Krya på dig!!! Kram!

    SvaraRadera
  3. Men nu har jag varit hos farbror doktorn och fått kuckelimuckmedusin.

    SvaraRadera