fredag, mars 30, 2012

Det går bra..

...för Mamman just nu!

Hon är på konferens på annan ort. Det kanske låter banalt för dig som valt ett yrke där det ingår veckoslutresor till franska rivieran eller danska kusten, var och varannan månad. Men för den enkla lilla Mamman hör det till ytterligheterna, med tanke på hennes kommunala yrkesval.

Hon har precis checkat in på sitt dubbelrum-alldeles ensam skall hon sova den stora sängen anpassad för två. Badkar och utsikt över havet. Hon har ätit lunch som serverades i milslånga rader med allt från senapsillen till thaiwok. Där emellan serverades det två smaskiga varmrätter som simmat i havet och en som suttit på ett gräsätande djur. Avslutade med en rykande Caffe Latte med chokladpudding som tydligen aldrig tar slut. Allt detta i sällskap med vuxna personer som både kan dela köttet själva, hälla dricka och samtal i ämnen som berör.

När som helst går det bra att fylla struten med så många skumbananer, chokladpraliner eller vingummi som bara får plats. Vill man gama sig ännu mer går man på kulglassen som serveras med vilken sås som ännu är uppfunnen.

Om vi lär oss någonting oxå...självklar, en massa saker vi inte visste att vi behövde veta, för att överleva. Kommer med alldeles säkerhet få nytta av kunskapen en massa gånger i livet, eller nästa. Men snart väntar en promenad på stranden som mynnar ut i ett bubbelbad i det gemensamma spat med oljor från det turkiska landet.

Ikväll skall det finnas plats för en trerättes middag med dryck som passar till. Innan det är dax för den som orkar att gå loss i baren. Men Mamman planerar att se till att bonda riktigt ordentligt med den breda sängen, måste ju hinna ligga på alla bäddar. Om hon mot all för modan skulle vakna ur sin skönhetsömn, kan hon alltid svepa om sig sin gratisbadrock och trippa ner i foajen och nattasmaska på en korv och bröd.

Måste ju sova ordentligt för att orka göra min nygräddade våffla med sylt och grädde till frukosten. Och kraft att pressa min solmogna apelsinjuice.

Undra vad det blir för god lunch imon?

Omodernt att muta med så matorgie, kanske du tycker. Inte alls, fungerar HUR bra som helst!


1 kommentar:

  1. Underbart! Det är du värd! Snart är det min tur att få åka på spa med facket!!

    SvaraRadera