tisdag, augusti 02, 2011

Vet att jag stängde butiken...


...igår, men nu bara måste jag dela med mig lite av mina senaste upptäckter.

Mamman och Pappan beslutade ju sig för ett tag sedan för att bli båtägare. Och gjorde slag i saken och köpte en liten öppen ribbåt, med en motor så stor så att vi fullkomligt flyger fram på vattnet. När ungarna är fastsurrade i relingen, kärringen håller i sig trycker kapten gasen i botten och vi e i Danmark på en kvart.

På en vecka har vi varit på havet sju dagar av sju möjliga, och vi älskar det. Varför har vi inte gjort detta förrän nu? Ja just det! Vi har lagt varenda sketen krona på spik, grus, plank, tegel, gips och annat roligt man kan handa i ett byggvaruhus. Den lilla lediga tid vi haft har vi renoverat, byggt eller dränerat. Låter det roligt? Inte så värst, men väldigt mycket nu när det är klart. Vi kan äntligen lägga den där kronan som blir över till annat, och vi har framför allt tid att göra annat.

Vi har så otroligt vackert ute i vår skärgård, bara en liten 10 minutare med båten så är man på en idyllisk västkustö. Tänk att vi bor på ett sådant vackert ställe! Tur vi har!

Alla vita husen, små gränderna, glassen i den lilla kiosken, klipporna, marelden, salta havet, lilla hamnen, lilla ICAbutiken som är liten som en Pressbyrå, men fyllt hyllorna som om den vore en ICA MAXI. Ja, listan kan göras låååånnnnggg, och ett blogginlägg skall vara lagom kort annars orkar ingen läsa dem, så...

Bara en sak till, flakmopparna som körs av gammal eller ung, rik eller fattig, kärring eller gubbe, det är nåt idylliskt över dom. Man vill lixom ha en själv, men kanske inte lika gulligt att åka omkring på en i villaområdet hemma vid. Nu kommer jag till det som jag skulle...

Flakmoppen hör lixsom öarna till. Men det har hänt nåt! Öborna och sommargästerna har moderniserat sig, och jag gillar det INTE alls. Det skall vara som det alltid har varit, inget skall ändras. I alla fall inte om det är till det sämre, vilket är min uppfattning. Och tycker jag det, så ÄR det så.

Den gamla hederliga flakmoppen har byts ut mot moderna stängda flashiga golfbilar, tyst går dom oxå. Man får inte längre någon varning om att dåren kommer med full fart bakom kröken.

Ne! Tillbax med golfbilen på banan, och köp tillbaka flakmoppen!!




1 kommentar:

  1. När vi var på Sydkoster var det minsann flakmopparna som dominerade. Alla turister cyklade förutom de lite äldre personerna som hade svårt att gå, de hyrde golfbilar. Hade vi hyrt en sån så hade vi kanske klarat oss undan vår cykleolycka...

    SvaraRadera