söndag, januari 08, 2012

Det börjar lida mot ...

...sitt bittra slut.

Mamman som varit ledig hela julledigheten sitter och har den värsta söndagsångesten av dom alla. "- Det ordnar sig när man väl är där." säger den ena. "- Skönt att komma tillbaka till vardagen." säger den andra. "- Komma in i sina rutiner." säger den tredje.

Men...Mamman gillar ju att sova till kl. 10.00, äta långfrulle med dom små söta, göra nåt kul som gå på bio, simma i simhallen, åka skridsko, åka på shopping, hälsa på en ledig kompis, baka bullar. Äta lunchen där vi är, och är man inte någon speciell stans så har alltid favorit-sushi-stället öppet. Handla något extra gott till middag, som intages allra bäst med ett glas rött. För att avsluta kvällen i soffan med en urbra familjefilm som ingen tidigare har sett. Ja, Sällskapsresorna går ju alltid att titta på fler gånger än en. I alla fall dom tre första.

Skulle kunna va ledig hur länge som helst, inte för att jag inte trivs på mitt jobb, men. Jag jobbar faktiskt bara för att kunna må bra när jag e ledig. Det är lixsom den lediga tiden som räknar, den som betyder nåt.

Men, men...bara att inse att denna långledigheten är så gott som slut. Man hade ju kunnat förbereda sig några dagar innan, att lägga sig i tid, för att nästa dag komma upp i tid. MEN DET E JU SÅÅÅÅ TRÅKIGT! Då blir man ju snuvad på en massa sena kvällar och sena mornar. Går ju inte. Ne, det får bli som det brukar, vi kör med "CHOCKEN" i morgon bitti. Vi får lägga oss tidigt imorgon istället.

Förra året vid denna tiden hade vi en långresa med sol och bad framför oss. Det kändes mycket bättre då, än nu. Nu har vi....ingenting...att se fram emot. Skulle va sommarsemestern då, men det går ju bara inte att längta efter den redan nu. Då hinner man ju bli galen till påsk.

Så mamman tar sig i kragen och packar dom små sötas ryggsäckar, ställer väckarklockan och drömmer sig bort med hjälp av foton från förra årets vinterresa.

"- Mamma, jag visste inte att den Thailändska Bamse var SÅ lång."



1 kommentar: