söndag, maj 09, 2010

Så har det då gått...

...ytterligare en helg.

Eller rättare sagt, två futtiga lediga dagar. Ett hån!

Vem har hittat på att vi skall jobba skiten av oss under 5 dagar,för att sedan ha endast 2 dagar ledigt? Jättekonstig fördelning, tycker jag.

Då man skall hinna med så mycket som möjligt, samtidigt som man skall hinna vila upp sig, på två dagar!?

Hur skall man lyckas med det?

Först kommer fredagskväll med det berömda fredagsmyset, förresten det ordet kom väl med i svenska akademin härrom sistens, lite roligt.

Hela familjen skall gosa ihop sig i samma soffa,slåss om samma popcornskål. Utan den som sitter i ena hörnet och surar för att vi inte öppnade chipspåsen istället. Så skall då Tv:n sättas på...vilket program skall man då enas om? Skall det bli " Så skall det låta" eller "Talang"? Efter ett mindre världskrig enas vi om att det skall sjungas i en ½ timma, för att sedan kolla in vad det finns för dolda talanger i vårt avlånga land, nästa ½ timme.

Bara det att den som valt Talang hinner att somna innan det är dax att skifta kanal. Sorry! Bättre lycka nästa fredagsmys.

Så kommer då lördagen, när den yngsta i familjen, vaknar ca 6.15 efter en härlig natt mellan mamma och pappa. Eller nu ljög jag. Inte mellan, PÅ mamma.

"- MAMMA, VAKNA!!! FÅR JAG GODIS NU?!!!!"

Som en mistlur, som även väcker resten av familjen, dom som hade tänkt att få sova i alla fall till 9.00. Lika bra att gå upp, och köra ungen till kiosken så man får slut på tjatet. För att slippa ta av mig pyjamasen, och det ända stället som är öppet så dax, åker man till närmaste Statoil.

Vi avslutar med söndagen, då kommer naturligtvis den där måndagsångesten som på beställning. Vad hände? Vi som hållt på hela helgen, men ändå inte fått gjort nåt. Och jag som skulle ta det lugnt med en kopp kaffe på altan i solskenet, iförd mina nya supercoola solglasögon med styrka.

Vad blir det för middag? Jag orkar inte, har inte gjort annat än att lagat mat och diskat hela helgen. Åk o köp pizza! Som man alltid är så himla sugen på innan man sätter första tuggan i munnen. Sen vill man inte ha mer, aldrig mer pizza.

Ända fram till nästa söndag, då man inte orkar igen...

Nee, ett par arbetsdagar, så e man påt igen!

1 kommentar:

  1. Ja men visst går de där fjuttiga två dagarna alldeles för fort!
    Fast vissa har ju en ledig dag till i veckan...
    ;-)

    SvaraRadera