söndag, november 29, 2009


Sitter och pratar om den alldelles speciellt lååånga dagen som snart nalkas. Då det efter hur lång tid som helst, skall knacka på dörren. Och det är dax att släppa in julfarbrorn till familjens varma stuga. Så skall det tradionellt bjudas på vuxendricka till den stackarn som vandrat ända från Nordpoolen. Konstigt att han skall ha en kall sup, efter att varit ute i kalla snön. Nee, en kopp varm choklad skall ha få.

Va då vandrat? E Rudolf sjuk, eller vabbar han kanske, dom e ju moderna männen nu för tiden. Tränger sin in på mammornas chanser till att vara lite lediga.

I alla fall så är vi inte riktigt överens över detta besök, fastän dom båda har avslöjat hemligheten för längesen. Men den yngsta tycker inte att han behöver komma i år. Kan han inte bara lämna paketen utanför, och sen gå till grannen.

Det hör till saken att vi försökt skona den fruktansvärda skräckinjagade stunden, med en utklädd farfar till en transvistittomtemor, med ljusa långa lockar unde tomteluvan, röda läppar o kinder, stora meloner, kjol o förkläde. Barnen har fått varsin nål för att förgöra det som trycker över bröstet på tanten. PANG!
Men vissa skakar som asplöv ändå.
"- Mamma, farfar behöver väl inte klä ut sig i år?"

Då svarar den större sorten, som inte darrar lika mycket. Hon har ju ändå varit med om det hemska en hel gång mer. Ohh vilken erfaren tjej!

"- Mamma! kan inte jag gå ut o köpa tidningen i år!"
Dom e inte dumma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar