lördag, maj 07, 2011

Idag...

...har det varit kossans dag, kan man säga.

Det va idag som hon och hennes alla kossakompisar fick se våren, känna på det färska gröna sköna gräset, i hagen, under sina hovar.

Kan tänka mig hur det kändes för Rosa, Melinda, Elsa, Rosali, Berit och dom andra att äntligen få skutta runt lite. Efter att ha stått på ca 1 kvm under hela kalla vintern, endast blivit bjuden på gammalt emalerat halvmögligt hö.

Men underbart e kort! Bara för att Arla har bestämt att det skall vara betesutsläpp just idag, så kanske vår kära mjölkbonde har andra tankar. Nämligen ekonomiska tankar, så det va bara för dom stackars kossorna att bli inskuffade i sina fållor igen, efter en lite rastning på gården.

Kossorna blir nämligen så himla glada och äter alldeles FÖR mycket av det goda gröna gräset, plus att dom behöver äta så himla massa eftersom det är så mycket kallare ute än inne i den uppvärmda ladan, att all energi går åt till matsmältningen och då producerar inte dom lika mycket mjölk.

Pengarna går före kossan!

Lite kuriosainfo: ca 7 000 personer kom till vårt lilla samhälle på landet, nära stan, för att se Rosa skutta på sin lilla rast.

1 kommentar: