söndag, maj 22, 2011

Gårdagen levdes i tävlingens...


...anda, kan man säga.

Först var det storstadens största springa-fort-tävling, då ca 45 000 människor, tog på sig springskorna, svettlinnet och sina tajtaste tajts, för att kuta runt på stans asfaltsgator tills dom nått 21 km.

Blev du förvånad när jag säger att det va en jättesmal, afrikansk kille som gick hem med en lagerkrans, runt halsen. Kanske inte gick, verkar ju långt.

Vi stod så fint på sidan av, och bara beundrade eller undrade vad dom egentligen höll på med. Kunde inte riktigt bestämma oss. Det är ju en oerhörd bedrift att springa så långt. Samtidigt så kan man ju undra vad det skall vara bra för. Så spärrar dom av halva stan, för deras skull oxå. Inte lätt för lördagshopparen, att komma till Lindex som råkar ligga på andra sidan springfåran. Omöjligt att komma över!




Senare på kvällen, och då menar jag verkligen senare, till o med så sent att det höll på att bli en ny dag, va det dax för familjens andra tävling. Även denna gång, stod vi så fint på sidan om, och såg på när andra jobbade.

Vi har nämligen ett litet område när oss, där det endast bor företag efter en väldigt rak raksträcka. Folk av olika slag hittar oftast dit lördagsnätter, för att utöva olika slags tävlingar, där en mycket rak raksträcka behövs. Det brukar även innehålla en massa folk, bilar och en MASSA hästkrafter under huven. Detta är en tävling av det slag, som inte farbror Polis tycker är lika ok, som dagens förra tävling.

Men nyfikna som vi är, måste vi ju uppleva lite spänning. Har försökt flera gånger, men den där blåa farbrorn verkar vara ganska på alerten och dom dova ljuden har oftast tystnat efter en liten stund. Men nu skulle vi nog hinna! Tar våra cyklar mitt i natten, för att ta oss till området, lite bakvägen, så där lite diskret, så att ingen riktigt ser oss.

Ojojoj vilket ljud! och vad mycket folk! Ett helt evenemang, visar sig på industriområdet, med 100 tals i publiksiffrorna, bärgningsbilar, lastbilar, och en massa bilar, motorcyklar och fyr-hjulingar. Vi ställer oss lite diskret vid målet, bakom en buske.

Ser ni bilden framför er?

Vid start en massa ungdomar som kommit via sms, för att titta på snabba bilar. En jättelångkö med ombyggda racerbilar, volvos, sportbilar, tuffa Mckillar och en o annan tuff brud. Ett jättemoln av avgaser av alla bilar som står o gasar.

Vid målet då... en liten ensam kille med en målflagga, bilar som redan har racat som står på kö och bara gasar järnet. Och så där...vid ena kanten. En cykelburen hjälmprydd barnfamilj i pyjamas, som står o trycker i en buske. Passa jättebra in i imagen!

WROOOOM!






1 kommentar:

  1. Att ni inte klev fram från ert gömställe och bad om en cykeltävling? Hade gjort succé!

    SvaraRadera